Hvorfor bruge Byteball?

Risikofri betingede smarte betalinger

Byteball muliggør noget, der ikke kan lade sig gøre med traditionelle valutaer: at udføre betingede betalinger.

Du angiver en betingelse for, hvornår aftalens modpart kan modtage betalingen. Hvis betingelsen ikke opfyldes, returneres pengene til dig igen.

Sikring via P2P

Gardér dig mod uforudsete hændelser.

Køb forsikring fra andre, og modtag betaling, hvis der opstår uforudsete forhindringer. Du kan også selv tjene på at sælge forsikring til andre.

Forsikringer er ganske enkelt en smart kontrakt, der kommer til udbetaling såfremt en på forhånd aftalt hændelse indtræffer, eller såfremt forsikringsudstederen selv vælger at indfri kontrakten og udbetale forsikringssummen.

For at forsikre dig mod flyforsinkelser kan du finde en modpart i #p2p_insurace-kanalen på vores Slack. Opret en kontrakt, og skulle flyet så blive forsinket, skal du åbne en chat med flight delays oraklet for at få det til at poste data om forsinkelsen. Herefter kan kontrakten låses op.

Forudsigelsesmarked

Tjen penge på at forudsige fremtidige begivenheder og udfald.

Opret en P2P smart kontrakt, der indfries hvis en given hændelse eller begivenhed indtræffer. Det kan eksempelvis bruges til at gætte prisudvikling, sportsbetting og forsikring.

Find en modpart i #prediction_markets-kanalen på vores Slack.

P2P betting

Indgå væddemål med andre brugere om udfaldet på sportsbegivenheder.

Find en modpart i #prediction_markets-kanalen på vores Slack og opret en kontrakt, der kan låses op af dig eller modparten afhængigt af udfaldet på en fremtidig kamp.

Når resultatet er kendt, skriver du i en chat med sports oracle, som så poster data om udfaldet af væddemålet og indfrier kontrakten.

Textcoins

Send kryptovaluta til email-modtager eller via chat.

Afsenderen angiver bare en email-adresse dér hvor man normalt ville skrive en Byteball-adresse. Modtageren klikker ganske enkelt på et link i mailen eller i en chat. Hvis modtageren endnu ikke bruger Byteball, vil han blive bedt om at installere wallet-app'en. På Android-enheder startes installationen automatisk. Læs mere.

Komplet identitet

Gem dit personlige ID i din wallet og vælg selv hvad du vil offentliggøre og til hvem.

Få din identitet valideret og sikkert lagret in din wallet. Jumio forestår ID-verifikationen. Når du vil videregive din identitet til en service-udbyder, f.eks. for at deltage i en ICO, leveres den med få klik direkte fra din wallet. Læs mere.

P2P betalinger direkte i chat

Chat og send betalinger i samme app, blot ved at klikke på links.

Chat-bots

Chat med en chat-bot præcis som du ville med et menneske.

Med to klik kan du chatte med en shops chat-bot og betale for varer og tjenester. Vekseltjenester og andre services er også enkle at bruge i samtale-interfacet.

Bot store

Find og tilføj nye chat-bots helt enkelt i den indbyggede chat-bot Store.

Udviklere kan udgive sin egen chat-bot til alle brugere via chat-bot Store. Se udviklingsguide til chat-bots.

Valuta, der ikke kan spores: Blackbytes

Samme anonymitet som kontanter.

Ved at betale med blackbytes, opnås optimal sikkerhed for privatliv. Med ligeså lav sporbarhed som kontanter, tilbyder blackbytes mulighed for at udføre betalinger, der sendes direkte mellem to parter, uden de synliggøres i den offentligt tilgængelige database.

Slå den indbyggede TOR-funktion til direkte i din wallet for at øge sikkerhed og anonymitet yderligere.

Brugere hjælper hinanden

Validér hinandens transaktioner.

Der er ingen central enhed, der gemmer eller behandler betalinger og transaktioner. Brugeres transaktioner kædes sammen med andre, som igen kædes sammen med andre, der igen kædes sammen med andre. Derfor vokser transaktioner som en snebold, der triller ned ad et bjerg (og det er derfor vi kalder det Byteball).

Kernefunktionalitet

Samtidig udveksling

Når to parter indgår en kontrakt om overførsel fra den ene til den anden, udføres begge kontraktens transaktioner enten samtidigt eller slet ikke. Det er ikke længere nødvendigt at have tillid til en central aktør.

Regulerede aktiver

Regulerede institutioner kan udstede aktiver, der opfylder KYC/AML-kravene. Enhver overførsel af sådanne aktiver medunderskrives af udstederen, og hvis noget er i strid med reguleringen, underskriver udstederen ikke.

Multisignatur

Af sikkerhedsmæssige årsager kan du kræve, at et overført beløb først kan anvendes, når flere enheder har signeret overførslen. Det kunne eksempelvis være både en laptop og en telefon, eller to uafhængige parter. For fælles kontrol over midler, kan signatur fra flere uafhængige parter kræves, før pengene kan bruges.

On-chain orakler

Når du handler med andre, du ikke ved, om du kan stole på, kan midler låses på en adresse, og først blive frigivet til dig eller modparten, når givne forudsætninger er opfyldt. Forudsætningerne registreres i databasen ved betroede data-formidlere: — orakler.

Ændringsbeskyttet lagerplads

Når data først er gemt i Byteball-databasen, kan data hverken ses, ændres eller slettes af andre.

Endelig afregning

Når de givne kriterier er opfyldt, afregnes transaktionen endeligt. Den kan ikke ændres, selv ikke af en potentielt stærk angriber. Ingen tvivl om antal nødvendige bekræftelser af transaktioner og slut med 51 % angreb, hvor en angriber med kontrol over mere end halvdelen af netværkets samlede regnekraft, kan kompromittere sikkerheden.

Hent din Byteball wallet

Fair indledende distribution

Gratis distribution for bredere anvendelse.

Bred anvendelse kræver bred distribution. Derfor bliver 99% af alle Bytes distribueret kvit og frit. I øjeblikket anvendes flere forskellige distributionsmetoder:

Tidligere distribuerede vi også Bytes til BTC-indehavere og eksisterende indehavere af Bytes. Brugere linkede deres BTC og Byteball-adresser og modtog nye Bytes i forhold til saldi på henholdsvis BTC- og Bytes-konti. Denne distribution blev inddelt i flere runder. Første distributionsrunde fandt sted 25. december 2016, da netværket gik i luften. Mere end 70.000 BTC blev linket og 10 % af den totale mængde Bytes og Blackbytes blev distribueret. I de efterfølgende runder nåede totalen af distribuerede midler op på 64,5 %:

  • 2. runde - 11. februar 2017: 121,763 BTC linket, 1,8 % distribueret;
  • 3. runde - 12. marts 2017: 129,139 BTC linket, 2,0 % distribueret;
  • 4. runde - 11. april 2017: 145,441 BTC linket, 2,3 % distribueret;
  • 5. runde - 10. maj 2017: 207,672 BTC linket, 2,9 % distribueret;
  • 6. runde - 9. juni 2017: 453,621 BTC linket, 6,6 % distribueret;
  • 7. runde - 9. juli 2017: 949,004 BTC linket, 11,0 % distribueret;
  • 8. runde - 7. august 2017: 1.395,899 BTC linket, 16 % distribueret;
  • 9. runde - 6. september 2017: 1.306.573 BTC linket, 5,7 % distribueret;
  • 10. runde - 4. november 2017: 1.093,155 BTC linket, 6,1 % distribueret;

Helt ny teknologi

Ubegrænset skalering, hurtige bekræftelser, ingen minere, ingen blokke, lave gebyrer.

Byteball data lagres og ordres ved hjælp af directed acyclic graph (DAG) i stedet for på en traditionel blockchain. Det giver brugere mulighed for at sikre hinandens data ved at referere til tidligere dataenheder oprettet af andre brugere, og eliminerer derfor de begrænsninger for skalering, man kender fra traditionelle blockchains med begrænsede block-størrelser og lav transaktionshastighed.

Det blockløse design er simplere fordi der ikke findes blocks - kun transaktioner. Brugeres transaktioner tilføjes i enden af DAG og man skal derfor ikke vente på at en heldig miner finder næste blok, og der er ingen bekymring for, om din transaktion kommer med i næste blok.

Konsensus-algoritmen, der benyttes til at beskytte mod double-spending, er baseret på etablering af en fuldkommen rækkefølge i DAG'en. Det lader sig gøre ved at vælge en kæde af enheder kaldet 'main chain', der består af bredt anerkendte og respekterede brugere — vidner. Se white paper for yderligere detaljer.

Testnet

Er du udvikler, findes der en Testnet wallet der giver mulighed for at se Byteballs features uden at skulle bruge en eneste øre.

Community og Support

Deltag i Byteball-projektet på Slack! Der er mange kanaler med livlige diskussioner om kommende udvikling, handel og auktioner for blot at nævne et par stykker. Skulle du opleve problemer med din Byteball wallet, er vores kompetente support-hold klar til at hjælpe dig i #helpdesk-kanalen på vores slack slack.byteball.org.

Exchanges

Du kan købe eller sælge Bytes uden at forlade din wallet ved at chatte med en trading bot. Du kan også handle på børserne på listen herunder.

For at købe eller sælge blackbytes, se og placér ordrer i #trading_blackbyte-kanalen på vores Slack, hvor du kan handle peer-to-peer ved at gøre brug af bundne (betingede) betalinger.

Bittrex Cryptox Cryptopia Changelly Bisq Kaiserex KKEX Indacoin: buy Bytes with Visa or Mastercard